0% Formaldehyde emissie

Actiu heeft een baanbrekende maatregel in Europa geïmplementeerd, waarbij 0% formaldehyde als standaard wordt gebruikt in het totale assortiment en niet alleen in bepaalde batches. De afwezigheid van deze schadelijke stof, die het risico op bepaalde ziekten verhoogt, voldoet aan de American Toxic Substances Control Act die de gezondheid van werkomgevingen bevordert en helpt bij het behalen van een WELL-certificering. Op deze manier bieden Actiu-producten, vervaardigd in een duurzame omgeving die het welzijn bevordert, zoals het Actiu Technology Park, een nieuwe toegevoegde waarde om meer mensvriendelijke werkplekken uit te rusten.

Actiu investeert 10 miljoen euro in extra productiecapaciteit.

Actiu realiseerde in 2018 een omzet van 85,1 miljoen euro en heeft zich dit jaar tot doel gesteld om de magische grens van 100 miljoen te bereiken.

Actiu, de toonaangevende Spaanse fabrikant van meubeloplossingen voor werkplekken en de collectiviteit sector, sloot 2018, het jaar van zijn 50e verjaardag, met een positieve winst- en verliesrekening. Het bedrijf realiseerde in 2018 een omzet van 85,1 miljoen euro . Het bedrijf heeft zich tot doel gesteld om dit jaar 100 miljoen omzet te behalen , waarvoor het zijn productie capaciteit wil verdubbelen met een investering van 10 miljoen euro in de uitbreiding en integratie van nieuwe technologie in productie-installaties.

Het grootste deel van de investering gaat naar de uitbreiding van Actiu 7, de fabriek die verantwoordelijk is voor de verwerking van plaatmateriaal.  Daarnaast zullen ook andere fabrieken zoals stoffering, metaal, verf en assemblage verbeteringen ondergaan om hun productiecapaciteit uit te breiden.

Nieuwe prijslijst Actiu

Actiu heeft per 4 maart 2019 een nieuwe prijslijst geïntroduceerd. Het assortiment is vernieuwd met nieuwe mooie producten en nieuwe eigentijdse stoffen. Kijk snel in de nieuwe prijslijst door op de afbeelding te klikken.

Actiu Prijslijst 4 maart 2019
Prijslijst Actiu 4 maart 2019

Actiu op de Orgatec 2018

Natuurlijk is Actiu ook weer aanwezig op de Orgatec 2018.  We zullen u verassen met onze nieuwe manier van werken: COOL WORKING. Hierbij introduceren we ook een groot aantal nieuwe en innovatieve producten die COOL WORKING ondersteunen.

Zo kunt u onder andere kennis maken met onze nieuwe bureaustoel TRIM, het laag zitprogramma NOOM, onze lichtgewicht en krachtpatser: de multifunctionele stoel KARBON, de nestbare en gasveer hoogteverstelbare tafels TALENT en de super stapelstoel WHASS.

U vindt ons in HALL 9.1  stand C049-B048.

We ontvangen u graag op onze stand.

Tot ziens!

Orgatec2018
23.10 – 27.10 – 2018
Keulen

KARBON – De nieuwe super lichtgewicht van Actiu

Actiu Karbon stoel.

De lancering van Karbon ontworpen door ITEMdesignworks is overweldigend enthousiaste ontvangen, dankzij zowel het ontwerp, het materiaal als het lichte gewicht. Deze stoel positioneert Actiu niet alleen als een industrieel bedrijf dat meubels in koolstofvezels kan produceren, maar opent ook een nieuwe lijn van onderzoek en innovatie, met de mogelijkheid om nieuwe productieprocessen en -materialen op te nemen met toekomstperspectief en -waarden.

 

ACTIU 50 JAAR

Een 50 jarig bestaan is een mijlpaal voor een bedrijf. Dus koos Actiu ervoor om haar jubileum te delen met alle mensen die aan haar zijde staan. ​​Deze mensen hebben de afgelopen 50 jaar de groei van Actiu mogelijk en het gemaakt tot het bedrijf wat het nu is. Het 50 jarig bestaan is een belangrijk moment in de geschiedenis van Actiu. Het geeft ook het werk en de inspanningen van het leven van de oprichter van Actiu; Vincent Berbegal en zijn team weer. Zij ontplooien nog steeds activiteiten, projecten, innovaties, producten en verkennen nieuwe markten.

Tijdens het driedaagse feest in het Actiu Technology Park met meer dan 1.000 vrienden, werknemers, klanten en partners en met behulp van een volledig activiteitenprogramma, wilde Actiu de essentie en de waarden waarmee het zich identificeert als een bedrijf onthullen: architectuur, design, duurzaamheid, cultuur, innovatie en grondgebied.

WHASS: een comfortabele stoel voor meerdere ruimtes.

Het ontwerp van de WHASS-stoel ondersteunt de rug met behoud van een gevoel van bewegingsvrijheid. De gebogen rugleuning garandeert comfort. en creëert een veelzijdige en functionele stoel voor meerdere ruimtes. De stoel met een metalen frame is stapelbaar tot 15 stuks en op een transportkar zelfs tot 30 stuks. Uiteraard is de Wave ook verkrijgbaar als barkruk, als wachtbankje en met een draaivoet.

Lees meer

Talent: een tafelprogramma speciaal voor trainingsruimten

Het nieuwe en meest flexibele tafelprogramma van Actiu. Talent is een een verrijdbaar bureauprogramma voorzien van een flip top blad en optioneel hoogte verstelbare bladen doormiddel van een gasveer. Het programma is speciaal ontworpen door Marcelo Alegere voor trainingsruimten op kantoor en is “nestbaar” op te slaan, heeft optioneel bladen die als whiteboard kunnen worden gebruikt.

Lees meer

TNK FLEX ontvangt de German Design Award 2018

De TNK Flex-bureaustoel, ontworpen door Alegre Design, heeft een van de meest prestigieuze prijzen in de designwereld ontvangen, de German Design Award. Deze Award onderstreept de meerwaarde van deze hoogwaardige technologische stoel.

De jury, bestaande uit gerenommeerde ontwerpers, architecten, academici en ondernemers uit de designwereld, heeft dit product, ontworpen door Alegre Design, beoordeeld op basis van criteria zoals technische en ontwerpkwaliteit, niveau van innovatie, esthetiek, functionaliteit, gebruiksgemak , duurzaamheid, duurzaamheid en productietechnieken.

TNK Flex is een high-performance taakstoel die intuïtief anticipeert op de behoeften van de gebruiker. De stoel past zich aan de morfologie en bewegingen van het lichaam. De rugleuning en het zitvlak worden overeenkomstig aanpast, alsof het een tweede huid is en combineert prestaties, kwaliteit, ergonomie en design.

Lees meer…….

Actiu ontvangt het LEED PLATINUM certificaat

Over een paar maanden zal het Actiu Technology Park zijn 10 jarig bestaan ​​vieren.  De tand des tijds heeft geen vat op het  Actiu Technology Park. Door te nog meer te investeren in de innovatie en faciliteiten heeft Actiu een beter beheer van zowel de natuurlijke en energiebronnen als de gebouwen weten te bewerkstelligen. Dit plaatst Actiu in de voorhoede van de industriële architectuur in Spanje.

Meer

Actiu, National Design Award 2017

Het ministerie van Economie, Industrie en Mededinging, heeft via staatssecretaris van R + D + i aan Actiu de nationale ontwerpprijs 2017 toegekend in de categorie “Bedrijven”. Deze onderscheiding erkent bedrijven en professionals in heel Spanje, die zich op het gebied van design hebben onderscheiden.

Zoals de officiële woordvoerder van het ministerie  verklaarde, erkende de jury Actiu’s sterke inzet voor ontwerp en R + D + i. Een brede erkenning voor alle ontwerpers die in de loop der jaren met het bedrijf samenwerkten, en met wie Actiu productlijnen, communicaties, stands en faciliteiten heeft ontwikkeld in het Actiu Technology Park: Alegre Design, ITEMdesignworks, Ramos & Bassols, Stone Design, Sylvain Carlet & Isern Serra, Enrico Frigerio, Sigfrido Bilbao en CDN, Odosdesign, Estudio Cosín, Belén Payá en José María Tomás Llavador.

Meer…

11.105 zitplaatsen voor Mallorca airport met Actiu Passport

Door het zachte klimaat en het beroemde kristalheldere water is het eiland Mallorca een geweldige toeristische bestemming. De luchthaven van Mallorca, het vliegveld, is de meest winstgevende in Spanje en is de derde meest drukke luchthaven achter Madrid en Barcelona, ​​met 25 miljoen passagiers per jaar. In het hoogseizoen telt de luchthaven 112.000 passagiers per dag.

Met als doel om de faciliteiten te moderniseren en de gebruikers meer comfort en welzijn te bieden, heeft AENA al zijn zitplaatsen uitgebreid en gerenoveerd met de installatie van 2.600 Passport-banken, ontworpen door ITEMDesignwork en vervaardigd door Actiu. In totaal zijn 11.105 zitplaatsen geïnstalleerd. Met een aluminium injectie aanvulling kan de paspoort stoel worden verhoogd van 420 mm tot 500 mm, de ideale hoogte om de overdracht van een persoon in een rolstoel naar de bank te vergemakkelijken en omgekeerd.

Vincente Berbegal is European Entrepreneur of the Year 2017

Op het Europese Business Awards (EBA) gala in Dubrovnik (Kroatië) is Vicente Berbegal, voorzitter en oprichter van Actiu, gekozen tot Europese Ondernemer van het Jaar 2017.

Het hoofddoel van de Europese Business Awards is het bevorderen van commerciële excellence en erkenning van ondernemende innovatie. Berbegal is de eerste ondernemer uit Spanje in de die deze erkenning in ontvangst mocht nemen. De jury bestaat uit toonaangevende ondernemers en politici op het terrein van bedrijfs- en internationaal beleid. Vicente Berbegal werd met name geroemd voor de ontwikkeling van nieuwe kansen en de uitbouw van zijn bedrijf hetgeen resulteerde in een  winstgevende groei tijdens zijn professionele carrière, die bijna een halve eeuw duurde.

Lees Meer

PCon Interactieve productpresentatie: Virtual reality met Actiu

Actiu Nederland

Het ervaren van meubilair in 360 ° panorama’s en virtual reality zijn HOT. We praten over deze ideeën, technologieën, kansen en apparaten – maar zijn er echt meetbare resultaten voor zoveel enthousiasme? Keer op keer zien we indrukwekkende projecten gerealiseerd met PCon Planner. Ze laten het  praktisch belang zien en de betekenis van de nieuwe presentatie mogelijkheden in een wereld waar de producten zijn niet langer alleen een product zijn, maar een stuk van een complex, een interactieve oplossing die tot leven kan worden gebracht.

Het idee van de integratie van panoramische beelden in pCon oplossingen gaat terug tot 2011.  In die tijd waren de VR headsets nog steeds een ding van de toekomst. Maar het duurde niet lang om te beseffen dat – met weinig inspanning – dat een panoramisch uitzicht een enorm effect op de presentatie zou hebben. Vandaag zijn er high-performance mobiele apparaten die de nieuwste browser technologie te gebruiken om virtuele ruimtes tot leven brengen op een natuurlijke , en foto-realistische manier!